Kako se rešiti toksičnih odnosov

Iz toksičnega odnosa ne moremo izstopiti šibki.

Za uspešen izstop iz toksičnega odnosa moramo

  • razumeti, zakaj to sploh storiti;
  • imeti trden fokus na cilj, ki je: zaživeti polno, vredno življenje in predati svojim potomcem svetlobo, ne disfunkcionalnih vzorcev, ki se nam vlečejo po rodbini že kdove koliko desetletij;
  • imeti urejeno praktično plat (dokumentacijo, ključe, prebivališče, vir dohodka, varnost, socialno mrežo ipd.);
  • opraviti proces samookrepitve: ozaveščenje svojih težav, obrambnih mehanizmov, napačnih prepričanj, morebitnih travm, disfunkcionalnih vzorcev iz primarne družine/okolja, težkih čustev (strah, krivda, sram, bolečina, jeza, zamera, občutek nevrednosti, ponižanosti, krivice …); predelati vse to z delom tako na razumski kot na čustveni in telesni ravni; integrirati vse, kar smo doživeli, in spremeniti perspektivo.

Pri tem nam pomaga vključitev v program (ki poteka na daljavo), kjer to počnemo vodeno, s pomočjo, dodatnimi primeri in razlagami, osebnim svetovanjem in delavnicami v živo.

Gre za veličastno učenje, ki nam dobesedno spremeni življenje. Na boljše, seveda!

Zavetje

Program samookrepitve (©Aleksandra Kocmut) je kombinacija različnih psihoterapevtskih modelov (psihoanaliza, teorija izbire, družinsko-relacijska terapija, geštalt, nevrolingvistično programiranje itd.) ter ščepca duhovnosti.

Dopolnjujeta ga terapevtsko svetovanje (v živo in na daljavo) in ©empatoterapija (samo v živo).

Želim se naročiti na terapevtsko svetovanje.

Želim se naročiti na empatoterapijo.

Buy now
gdpr-image
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberi več