Je posebna energijska metoda, s katero se povežem s čustveno-telesnim stanjem stranke in tako skupaj odkrivava, katera čustva zastajajo v telesu, kako močna so in kje se nahajajo. Čustva in občutke izrazim bodisi skupaj s stranko (npr. obe jokava) ali samostojno, kar je odvisno od tega, koliko je stranka v stiku s seboj. Mnogim že prvič uspe vsaj delno začutiti tisto, kar so nekoč davno potlačili, ali tisto, kar sproti pometajo pod preprogo, da bi se izognili bolečini. Sprotna čustva so lažje dostopna in jih je tudi lažje predelati. Poseben izziv pa so stara čustva, stari spomini, zlasti kadar so zaradi travme fragmentirani; tisto, čemur pravimo tudi notranji otrok, a se je zaradi travmatičnih doživetij skrilo v podzavest ali celo v nezavedno, od koder pa vendarle ključno (in škodljivo) vpliva na naše celotno življenje. V notranjem otroku so skrite izkušnje, ki so nas najbolj ranile, pa tudi prepričanja, ki so se izoblikovala v nezrelem otroškem umu (npr. To se mi dogaja zato, ker sem slab, nevreden; Svet je nevaren; Nikoli ne smem reči ne), ter težka čustva, med katerimi prednjačijo strah, sram, krivda in ponižanost oz. razvrednotenost. Delo z notranjim otrokom zahteva vsaj pet ur empatoterapije, kar pomeni pet mesecev, saj se terapija izvaja le enkrat mesečno. Na njen uspeh vpliva tudi to, koliko stranka dela tudi sama. V Programu samookrepitve ima za to na voljo poleg posnetkov predavanj ter nagovorov čustev, obramb in notranjega otroka tudi vaje, s katerimi na vse to pogleda tudi z analitičnega, sistematičnega vidika.

Empatoterapija ne zahteva posebnih priprav ali pripomočkov. Stranka se skuša kar najbolj sprostiti, položi svoje dlani v moje in se prepusti. Jaz identificiram, lokaliziram in izrazim čustva, ki jih začutim v stranki, pri tem pa lahko stranka sodeluje, kot želi. Lahko samo posluša, lahko pripoveduje ali samo kaj doda, lahko postavlja vprašanja ali pove, čemu se želi trenutno najbolj posvetiti.

Empatoterapija traja do 45 minut, sam postopek pa vključuje tudi predhodni pogovor (vsaj pol ure) in pogovor po empatoterapiji (pol ure).

Lahko jo izkoristite kot pripravo na psihoterapijo (tako boste vanjo vstopili z jasnejšo sliko o svojih težavah), dopolnilo ali nadgradnjo psihoterapije, ki jo že obiskujete, ali pa kot samostojno psihoterapijo, če se obenem vključite v moj Program samookrepitve.

Empatoterapija je moj lastni model psihološko-čustvenega dela s seboj in je ne izvaja nihče drug.

Čakalna doba je 2 do 3 tedne.

Dobrodošli!

TERAPEVTSKO SVETOVANJE

Pošljite povpraševanje

EMPATOTERAPIJA

Pošljite povpraševanje

Izraz empatoterapija in metoda te terapije sta avtorsko delo Aleksandre Kocmut. Izraza empatoterapija ni dovoljeno uporabljati za druge vrste terapij, tudi če vključujejo empatični pristop.

Buy now
gdpr-image
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberi več